O oră pentru Pământ, Slatina stinge lumina

801

Slatina se va alătura și anul acesta orașelor din România și altor peste 7000 de orașe din 160 de țări pentru a sărbători Ora Pământului.

Cea mai mare mișcare de mediu din istorie va cuprinde și Slatina, la cei 10 ani de la prima ediție Earth Hour.  Intervalul orar rămâne același, 20:30 – 21:30, timp în care oameni și construcții emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schmbărilor climatice.

“Primăria municipiului Slatina se alătură celorlalte orașe din țară care, sâmbătă – 25 martie, vor celebra ”Ora Pământului”. Astfel, în intervalul orar 20.30 – 21.30, imobilul primăriei, precum și sediile celorlalte direcții descentralizate din subordinea primăriei, vor fi cufundate în întuneric. Slătinenii care doresc să încurajeze consumul de energie calculat sunt rugați să se alăture și ei acestei acțiuni nobile prin stingerea tuturor luminilor din locuință și scoaterea din prize a aparatelor electrocasnice în intervalul menționat. Scopul acţiunii ”Ora Pământului” este acela de a trage un semnal de alarmă în ce privește amploarea efectelor încălzirii globale și de a sublinia necesitatea efortului susţinut pentru reducerea poluării planetei. Evenimentul este însă şi un mijloc de promovare a ”soluţiilor verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii municipiului Slatina a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul schimbării comportamentului de consum și în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile”, a declarat pentru Realitatea Oltului purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Anul acesta mesajul și îndemnul WWF este „Dăruiește naturii energia ta”. “Îi invităm pe români să stingă luminile în case și să petreacă o oră în aer liber, fie la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consume energie acasă, să dăruiască propria energie, să o investească pentru a proteja natura.”, este și invitația organizatorilor.

Haideți să fim din nou campioni!

Românii sting lumina de peste 7 ani. Și anul trecut, printre cele 54 de orașe participat la evenimentul global s-a numărat și Slatina. Iar în 2015, slătinenii au fost campioni, economisind timp de o oră cea mai multă energie electrică din Oltenia, după ce cetățenii au stins lumina și au scos aparatele electrocasnice din priză, iar primăria Slatina a întrerupt iluminatul public pe 24 de străzi din oraș. În Slatina s-a întregistrat un consum mai mic cu 8,22% și au fost economisiți 2.354kWh.

Haideți să fim și anul acesta campioni! Sâmbătă seara putem sta o oră fără lumină!