DEZASTRU financiar pentru PNL și USR. Lovitura primită a fost aplicată de AEP

133
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decontat sumele cheltuite de partide în campania electorală pentru alegerile generale. Din cauza neregulilor constatate în finanțarea campaniei pentru scrutinul general, USR și PNL nu au primit bani. 

Suma totală decontată de AEP astăzi către partidelepolitice pentru cheltuielile făcute de candidațiia cestora în campania electoralăs e ridică la 26 milioane lei. Jumătate din această sumă a ajuns în contul PSD. Pe poziția a doua, raportat la suma decontată, se situează PMP cu 5,2 milioane lei urmată de ALDE cu 5 milioane lei. PRU și UDMR au primit fiecare cu puțin peste 1,250 milioane lei.

Potrivit unor surse, AEP ia în calcul depunerea unei sesizări penale împotriva PNL.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a descoperit că cei de la firma lui Felix Tătaru au emis o factură pentru o machetă folosită de mai multe filiale ale partidului, ceea ce ar însemna evaziune fiscală și spălare de bani. Mai exact, 10 filiale ale PNL ar fi beneficiat de acest serviciu.

PNL are termen până pe 27 martie să prezinte toate chitanţele la AEP. Potrivit unor surse liberale, firma lui Felix Tătaru a trimis facturi către mai multe filiale, cu multe dintre ele fără a exista contracte. O parte dintre ele au transmis retur documentele pe motiv că nu au solicitat vreun serviciu firmei în cauză, în plus, aceasta nu a efectuat niciun serviciu care să fi impus o anume cheltuială. Este și cazul organizației de la Olt. Surse demne de încredere ne-au declarat că, la sediul filialei s-a primit de la firma cunoscutului consultant politic o factură în cuantum de 10.000 euro.

,,Factura a fost trimisă înapoi pentru că nouă nu ni se oferise niciun serviciu. Este adevărat, nici nu solicitasem. Nu puteam accepta, așa, de dragul cuiva, o factură de 10.000 euro. Sunt bani, ori cât de mulți ai avea. Am înțeles că situația s-a rezolvat,, ne-a declarat unul dintre liderii PNL Olt.

Cât privește situația din USR, neregulile vizează modalitatea de finanțare a campaniei electorale a candidaților. Aceștia, susțin reprezentanții AEP, au primit banii pentru campanie în conturi personale pe care o parte i-au cheltuit în pre campanie, iar cealaltă a fost transferată în contul de campanie, contrar prevederilor legale. Inspectorii AEP au verificat la început finanțarea campaniei lui Nicușor Dan pentru ca, mai apoi, să extindă cercetările și către restul de candidați, cu toții procedând asemeni șefului partidului.