Creșa construită la Caracal de americani, proiect în dezbatere publică

403

Primăria Caracal a supus consultării publice proiectul de construire a unei creșe pe strada Rahovei, investiție susținută de Guvernul SUA. Dezbaterea publică va fi organizată pe 20 aprilie.

În Caracal există două creșe: una în cartierul HCC, iar cealaltă în cartierul dr. Marinescu, cu o capacitate totală de 56 de locuri. Anul trecut, circa 50 de cereri nu au putut fi onorate din lipsa locurilor. Deficitul de locuri în creşele caracalene se va reduce simţitor de anul viitor, cu ajutorul americanilor. După ce a construit o grădiniţă nouă la Deveselu, localitate ce găzduieşte Scutul Antirachetă, şi a reabilitat celelalte unităţi de învăţământ din comună, Guvernul american a decis să investească şi într-o creşă modernă în municipul aflat la doar 10 km de Baza NATO. Investiţia care se va ridica la aproximativ un million de dolari, va fi gata până la vară.

Primăria Caracal a supus consultării publice proiectul de hotărâre nr.55 din 22.03.2017 -„Aprobarea documentaţiilor de urbanism: Plan  Urbanistic Zonal(PUZ) şi Regulament Local de Urbanism(RLU) în vederea realizării investiţiei “CREŞĂ MUNICIPALĂ AMPLASATĂ PE STRADA RAHOVEI NR. 45A, MUNICIPIUL CARACAL, JUDEŢUL OLT”, beneficiar U.A.T. Municipiul Caracal, investitor Guvernul S.U.A., prin Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară. Oirce cetățean care dorește să participe la dezbaterea publică ce va fi organizată pe acest subiect pe 20 aprilie, la sediul primăriei, va trebui să transmită solicitările de înscriere la cuvânt, timpul alocat pentru o persoană fiind de maximum 10 minute.

Proiectul de act normativ poate fi consultat în format electronic pe site-ul primăriei sau în format letric la sediul administrației municipale.

 

O creșă nouă, cadou de la americani