Turism transfrontalier România- Bulgaria- Serbia. Parteneriatul, discutat la Caracal

214

Mehedinți – Dolj – Olt – Bor – Zajecar – Vratsa – Montana – Vidin este traseul turistic transfrontalier stabilit în cadrul proiectului ROSEB, dezvoltat în cadrul unui parteneriat România- Bulgaria- Serbia. Mâine, la Caracal are loc ce a de-a doua întâlnire de lucru a partenerilor.

Teatrul Național din Caracal găzduiește mâine cea de-a doua întâlnire de lucru a Inițiativei pentru turism transfrontalier „ROSEB”,  eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Caracal. Organizatori sunt Asociația Româna pentru Transfer Tehnologic și Inovare (AROTT), Camera de Comerț și Industrie Vidin – Bulgaria, Agenția pentru Dezvoltare Regională Serbia de Est (RARIS) – Serbia.

„Inițiativa ROSEB este o inițiativă trilaterală comună ce are ca scop dezvoltarea socio-economică inteligentă, incluzivă și durabilă prin sprijinirea dezvoltării turismului și a utilizării durabile a patrimoniului natural și cultural din zona comună transfrontalieră. Initiativa ROSEB cuprinde trei regiuni din România, Serbia și Bulgaria: Estul Serbiei – districtele Bor si Zajecar; Nord- Vestul Bulgariei – districtele Vidin, Montana și Vratsa; Sud-Vestul României – județele Dolj, Olt și Mehedinți”, declară Cristina Șoimu, director Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din municipiul Caracal.

În cadrul proiectului, Oltul promovează pentru turiști Casa Nicolae Ceaușescu, cetatea Sucidava, degustări de vin la Sâmburești, Mănăstirile Brâncoveni, Călui și Clocociov, Pădurea Reșca, ceramica de Oboga, Muzeul de Etnografie Corabia, obiective istorice, culturale și urbane din Caracal și Slatina.