Doliu în muzica românească: Șeful unei trupe a murit la 42 ani

129

Bateristul și fondatorul grupului Negură Bunget de black metal, Gabriel Mafa „Negru”, a încetat din viață aseară la doar 42 de ani. Informația a fost făcută publică pe o rețea de socializare de colegul lui de trupă, Tibor Kati.

„Cu durere in suflete, va informam despre moartea prietenului si colegului nostru, Gabriel Mafa „Negru”, care a murit astazi, 21 martie 2017, la varsta de 42 de ani. Regretam profund incetarea din viata a omului care a cladit si sustinut Negura Bunget, si care s-a dedicat intreaga viata lucrurilor sacre din cultura noastra, aducand-o la viata prin muzica si transmitand-o diverselor generatii de pretutindeni. Speram ca legatia sa va continua sa incante si sa consoleze pe aceia pe care i-a lasat in urma. Cu regret si tristete, transmitem sincere condoleante familiei sale, si acelora care l-au cunoscut si indragit in aceasta viata”, a scris Tibor Kati pe Facebook.

Negură Bunget a fost înființată sub numele de Wiccan Rede la sfârșitul anului 1994. În aceluiași an trupa a înregistrat primul lor demo, „From Transylvanian Forest”.