Sediu reabilitat pentru Crucea Roșie Olt. Ajutor pentru cei care vin în ajutor

241
Cei care oferă ajutor altora au primit de data aceasta ajutor

Clădirea în care funcționează Crucea Roșie Olt a intrat în reabilitare. Lucrările prin care se dă o nouă față sediului unde se pun bazele a numeroase proiecte umanitare sunt susținute financiar de către o societate de pe platform industrială a Slatinei.

Filiala de Cruce Roșie Olt, parte componentă a Crucii Roșii Romane, organizație cu vechime de 141 de ani în Romania, se află în proces de reînnoire a sediului administrativ, proiect care se derulează, ca și activitățile umanitare ale organizației, cu sprijinul sponsorilor care cunosc si apreciaza activitatea organizatiei in judetul Olt.

 “Tot timpul ne-am pus în planul secund atunci când a fost vorba despre investiția financiară în sediul unde se pun la cale toate proiectele umanitare ale Crucii Roșii Olt. Am considerat prioritară finanțarea proiectelor noastre umanitare pentru categorii sociale vulnerabile: persoane afectate de dezastre naturale, bătrâni singuri, familii cu grave probleme de sănătate sau financiare, etc. Clădirea unde Crucea Roșie Olt își desfășoară activitatea, degradată de trecerea anilor, începea să nu mai fie sinonimă cu bucuria și împlinirea pe care le lasă de obicei activitățile umanitare. Am decis să cautăm soluții și sprijin la instituții din județul nostru pentru reabilitarea clădirii”, declară  Sofia Simona Capisizu, director Filiala de Cruce Roșie Olt.

Cea care a întins o mână de ajutor Crucii Roșii este unul dintre partenerii de nădejde, o societate implicată în acțiuni cu caracter umanitar- Alro Slatina, care nu numai că susține financiar reabilitarea, dar și efectuează lucrările cu proprii angajați. Proiectul de îmbunatățire a aspectului clădirii a început cu înlocuirea tâmplăriei pentru eficientizarea termică și apoi reparații conexe care au consolidat structura sediului .

Crucea Roșie Olt a desfășurat sau are în curs de derulare mai multe activități:“Sanitarii Pricepuți” – concurs de sănătate și prim ajutor pentru elevi; “Intervenție la dezastre” – intervenție umanitară pentru sinistrați în cazul producerii unui dezastru: inundații, incendii, cutremur etc; “Pregătire pentru acordarea primului ajutor” – instruirea angajaților prin cursuri de prim ajutor; Proiecte sociale: “Crăciunul în casa varstnicilor”, “Crucea Roșie – Nimeni nu e singur”, “Dăruim caldură” etc; Proiecte pentru promovarea sănătații: “Sănătatea dinților copiilor”, “Lupta împotriva TBC”, “Fii sănătos: Vaccineaza-te!” etc.