UPDATE Pescarul înecat în Olt era la braconaj. Scafandrii au întrerupt căutările

632

UPDATE, ora 15.30

Începând cu ora 14.40, echipajul de scafandri de la ISU Dolj a întrerupt căutările, la fel și echipajul de la Olt. Căutarea bărbatului este efectuată de echipa de căutare- salvare a ISU Olt , cu barca, până la lăsarea întunericului. La fața locului a rămas și un echipaj SMURD.

Potrivit ISU Olt, scafandrii vor relua căutările mâine dimineață.

Șeful Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, Mihai Albulescu, a declarat că bărbatul era la braconaj. El a mai fost surprins pescuind ilegal și în urmă cu câteva zile, ocazie cu care fuseseră anunțate autoritățile și i se confiscase mai multe plase de pescuit.

 

Știre inițială: Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Ipotești a ieșit azi-noapte cu barca în larg la pescuit pe râul Olt și nu s-a mai întors. În acest moment echipa de scafandri de la Olt îl caută de la ora 8.00 cu trei bărci de salvare, în sprijinul salvatorilor olteni venind și scafandri de la Dolj.

Un pescar oltean este căutat în apele Oltului, zona barajului Ipotești, echipajele de intervenție suspectând că acesta s-a înecat. La solicitarea IPJ Olt, alertat de un prieten al bărbatului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a intervenit cu 3 bărci de salvare, echipa de scafandri, un autocamion de intervenție și un echipaj SMURD.

Bărbatul a ieșit azi-noapte cu barca în larg pentru a băga plase de pescuit în râu, prietenul său rămânând la mal. Văzând că nu se mai întoarce, cel de pe mal a anunțat poliția. Cum barca a fost găsită în larg, se presupune că pescarul s-a înecat.

În sprijinul scafandrilor olteni, aflați la prima lor intervenție, a sosit și o echipă de scafandri de la ISU Dolj.

Știre în curs de actualizare