Tot mai multe societăți interesate de Parcul Industrial Slatina

2320

După reabilitările din zonă, mai multe societăți și-au îndreptat atenția spre Parcul Industrial Slatina. La finele lunii vor fi reluate discuțiile cu investitorii austrieci care doresc construirea unei fabrici de centrale termice la Slatina, loturile rămase urmând să fie scoase la licitație de către administrația municipală.

Cu mai mult de jumătate din suprafața de teren vândută încă de acum trei ani, Parcul Industrial Slatina are șanse să fie ocupat în acest an, după ce mai mulți investitori, printre care și unul de origine austriacă, s-au arătat interesați să cumpere teren pe care să-și dezvolte afaceri în municipiul capitală de județ.

Dacă anul trecut cele 14 ha de teren liber au rămas nevândute la licitație, reabilitarea căii principale de acces a schimbat lucrurile. Cum Primăria Slatina a finalizat asfaltarea str. Milcovului, plus trotuarele, la care se adaugă facilități precum scutirea de la plata impozitelor pe clădiri și teren și eliberarea gratuită a oricăror certificate de urbanism, autorizații de construire pentru terenurile și clădirile din infrastructura parcului, mai mulți investitori au ochit terenurile. „Dacă până acum investitorii au fost puțin mai sceptici, în baza reabilitărilor din zonă mai multe societăți mici locale și-au arătat interesul de a cumpăra. Printre acestea, trei mai insistente, care au prezentat scrisori de intenție și planuri de afaceri. Este vorba de o fabrică de producție publicitară, o societate de instalații electrice și una de transport rutier și logistică.”, ne-a declarat Florin Bît, director Slatina Industrial Parc.

Cât privește atragerea unui nou investitor austriac, ce va produce centrale termice de capacitate mare, 1 megawatt, o investiţie ce se va ridica la suma de 28 de milioane de euro pe circa 6 ha de teren și cu crearea a 176 de locuri de muncă, discuțiile continuă. „Discuția a fost suspendată până la finele lunii martie, perioadă în care se estimează finalizarea activității de înființare a unei societăți pe teritoriul României, cu cinci acționari.”, a explicat Bît. Potrivit directorului, nu s-a renunțat nici la proiectul privind incubatorul de afaceri, luna viitoare urmând a se purta discuții cu Camera de Comerț privind eventualitatea accesării de fonduri europene. „O să luăm în calcul această idee în continuare. Punerea în practică se va realiza însă abia atunci când 75% din suprafața parcului va fi ocupată”, a mai spus directorul Bît.

Incubator de afaceri pentru Parcul Industrial Slatina

Până în prezent, în Parcul Industrial Slatina au cumpărat doi investitori. Prysmian a cumpărat 17 hectare, noua unitate de producție urmând să fie inaugurată anul acesta în martie- aprilie, iar 378 de persoane urmând să lucreze pentru grupul italian. Al doilea investitor, din Slatina, va construi o stație peco și un depozit de combustibil și va crea şapte locuri de muncă. Societatea urmează să fie pusă în posesie.

Licitația pentru vânzarea celor 14 ha libere, împărțite pe loturi de minim 2000mp, va fi reluată în curând. Condiţiile de vânzare rămân aceleaşi: de a angaja 2,2 oameni/1000mp şi să nu vândă ulterior terenul cu un preţ mai mare.

Parcul Industrial Slatina este situat pe teritoriul administrativ al Municipiului Slatina,  în intravilan, pe strada Milcov  nr. 12,   având  o suprafață totală de 31,25 ha.  Terenul se află în proprietatea privată a municipiului Slatina, fiind împărțit  în opt loturi distincte.

Parcul industrial prinde contur