SRI falsifică stenograme pentru DNA. Hrebenciuc, una dintre victimele manipulării

89

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție susțin că fostul deputat și lider social-democrat Viorel Hrebenciuc a fost arestat în baza unor stenograme MODIFICATE de SRI.

 Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat ordonanțele procurorilor PICCJ Carmen Rusu și Cristian Lazăr, prin care se clasase plângerea Prințului Paltin Sturdza împotriva procurorului DNA Iulian Nica, pirn care-l acuza de falsificarea de probe, iclusiv stenograme. În această încheiere, judecătorul de la ÎCCJ acuză faptul că SRI a manipulat și modificat stenogramele în baza cărora au fost arestați prințul Paltin Sturza, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam și alții. 

Potrivit Luju rechizitorul pe baza căruia s-a solicitat arestarea acestora conținea transcrieri interpretate de SRI.

“Transcrieri continand alterari au fost introduse in actul de sesizare, generand solutii, fiind luate cele mai severe masuri… Transcrierile alterate au fost preluate in referatele cu propuneri vizand arestarea preventiva… Consecintele juridice s-au produs la momentul valorificarii transcrierilor alterate in procedurile de luare a masurilor preventive”, afirmă judecătoarea Francisca Vasile prin incheierea nr. 18 din 11 ianuarie 2017, prin care s-au desfiintat ordonantele procurorilor PICCJ Carmen Rusu si Cristian Lazar, prin care se clasase plangerea Printului Paltin Sturdza impotriva procurorului DNA Iulian Nica,,

În acest dosar au fost reținuți și mai apoi arestați preventiv Paltin Gheorghe Sturdza, foștii parlamentari Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, dar și alții.