Microbuz cu elevi, răsturnat. Autoritățile au activat PLANUL ROȘU

302

Un grav accident rutier a avut loc cu puțin timp în urmă în județul Hunedoara. Un microbuz care transporta elevi la un liceu din Deva s-a răsturnat în localitatea Cristur, pe şoseaua care face legătura între municipiile Deva şi Hunedoara.

În microbuz se aflau 18 copii, dintre care 13, nouă copii și doi adulți, au fost transportaţi la spitalele din Deva şi Hunedoara pentru investigaţii medicale.

Pentru acordarea primului ajutor victimelor, autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție. La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi maşini ale pompierilor care i-au preluat pe copii şi i-au dus la spital.

 

Potrivit anchetatorilor, Şoferul, un bărbat de 61 de ani, a declarat că, pe fondul oboselii, a aţipit la volan. Polițiștii susțin că bărbatul consumase alcool, el fiind sub influența băuturilor. pe numele său a fost deschis un dosar penal. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Autovehiculul a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat în şanţ.

Din primele cercetări, microbuzul aparţine unei fundaţii şi efectua transportul elevilor la Liceul “Teglas Gabor” din Deva. Transportul este legal.