O nouă crimă la Izvoarele. În comuna olteană se inregistrează cea mai ridicată rată a criminalității

2271
foto: arhivă

Un bărbat de 43 din localitatea olteană Izvoarele a murit la finele acestei săptămâni după două săptămâni în care a zăcut peun patul de spital din Craiova. Moartea omului s-a datorat traumatismelor suferite în urma unei ,,corecții,, aplicate de un consătean. Bătăușul criminal a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Scandalul a avut loc în fața unui bar din localitate pe 5 martie. Victima a fost lovită de agresor cu un pumn în față, s-a dezechilibrat iar în cădere s-a lovit cu capul de o suprafață betonată. Deși victima,  în urma loviturii la cap, a rămas la pământ, agresorul a continuat să-l lovească până nu a mai mișcat.

Cei care au asistat la scandal au sunat la 112, iar bărbatul a ajuns la UPU Slatina și de aici, pentru că traumatismele suferite erau foarte rgave, el a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Aici și-a găsit sfârșitul după două săptămâni de agonie. La scurt timp după înregistrarea decesului, procurorii de la Parchetuld e pe lângă trinbunalul olt au dispus, prin ordonanță,  reținerea agresorului și schimbarea încadrării juridice din vătămare corporală și alte violențe în lovituri cauzatoare de moarte. Ei au propus magistraților, iar aceștia au acceptat, și arestarea preventivă pentru 30 de zile a bătăușului criminal.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt „din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul IML Craiova, rezultă că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei, contuziei şi dilacerării meningo – cerebrale. Leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri dure. Între leziunile de violenţă şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată”.