Școlile Gostavățu și Perieți, premiate cu laptopuri și birouri

169

Două școli din mediul rural din Olt sunt premiantele concursului „Lets Be ECO!”, organizat de „Let’s Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu.

Şcoala Gimnazială Gostavăţu şi Şcoala Gimnazială Perieţi vor primi câte 15 laptopuri şi mobilierul aferent, în urma câștigării concursului organizat în perioada ianuarie- martie în cadrul primei ediții a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!”.

21 de școli din mediul rural din județul Olt au intrat în competiție, realizând lucrări originale create din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător. Premiile vor ajunge la câștigători în perioada 15 martie – 30 aprilie.

În concurs s-au înscris 649 de şcoli primare, licee sau de arte și meserii din 41 de judeţe, care au realizat peste 25.000 de lucrări originale create din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător. Scopul concursului este acela de a-i conștientiza pe elevi că foarte multe deșeuri pot fi refolosite, reutilizate, prin reciclare și crearea unor produse noi sau recuperarea componentelor bune, putând astfel să economisim și să aruncăm mai puține gunoaie. Elevii vor fi învățați cum să reutilizeze lucruri folositoare nu numai prin creații, ci și prin modalitatea de premiere, premiile constând în peste 280 birouri și aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri, obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcţionare.

 

Calculatoare în schimbul creațiilor din materiale reciclabile, pentru elevii de la țară