,,Miss România,, lui Vâlcov s-a plâns judecătorilor. Ea și-a ajustat declarația dată la DNA

401

Larisa Popa, fostă Miss România, martoră în dosarul lui Darius Vâlcov, s-a plâns astăzi magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție de presiuni. Potrivit acesteia procurorii DNA au încercat să o determine să spună anumite lucruri despre activitatea infracțională a fostului edil al Slatinei.

Omul prin care Vâlcov achiziționa operele de artă pentru galeria pe care intenționa să o deschidă în București, Larisa Popa a fost prezentă la termenul de astăzi de la Înalta Curte de Casației și Justiție, în care fostul edil al Slatinei și ministru al Finanțelor este judecat, alături de Minel prina și mai mulți oameni de afaceri sar și prieteni, pentru trafic de influență, luare de mită și alte infracțiuni de corupție. Ea a dat declarație în calitate de martor.

Spusele Larisei Popa magistraților de la instanța supremă cu au coincis,,ca la carte,, cu de la DNA. Întrebată despre situația creată, fosta Miss România a susținut că la DNA s-au făcut presiuni asupra ei pentru ca declarația să fie ,,într-un anumit fel,,, care să sprijine ancheta și să susțină rechizitorul procurorilor. Ba chiar a fost amenințată cu schimbarea calității în dosar din ce de martor în complice.

Ea le-a povestit magistraților că atunci când le-a spus procurorilor că nu ea este omul care deține galeria de artă, procurorul DNA i-a cerut să termine cu prostiile că-i va schimba calitatea de martor.

Potrivit Larisei Popa, procurorii din subordinea Codruței Kovesi țineau mai mult la numărul de infracțiuni reținute în sarcina lui Vâlcov decât să afle adevărul despre activitatea acestuia.