Schimbare RADICALĂ a vremii

121

Începând de azi și până duminică seara, meteorologii avertizează că vremea se schimbă de la ploi abundente la ninsori la munte.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care este valabilă de vineri, ora 13.00, până duminică, la ora 22.00, în sudul, estul şi centrul ţării, temporar, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales în zona montană, 25-30 de litri pe metru pătrat.

Astăzi va ploua în sudul şi estul ţării, local în centru şi nord-vest şi izolat în rest. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte şi în regiunile estice şi sud-estice, unde vor fi rafale de 60 – 70 km/h, iar temporar şi în vestul teritoriului, cu 50-55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în depresiuni şi 13 grade în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 7 grade.

Sâmbătă, cerul va fi temporar noros în vestul şi nord-vestul ţării, dar va avea înnorări accentuate în celelalte regiuni şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în sud-vest şi nord-est, local în sud-est şi izolat în rest. În Oltenia şi Moldova se mai pot acumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi, mai ales ziua, şi în restul teritoriului, dar mai ales în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

Duminică, cerul va fi mai mult noros şi la munte se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.