Înmormântați la-nghesuială. Bălșenii nu mai au loc de 4 ani în cimitirul orășenesc

427

De mai bine de 5 ani de zile, Primăria Balș caută soluții pentru a le asigura cetățenilor trecuți în Viața de Apoi un loc unde să-și ducă somnul de veci creștinește. În prezent, doar “urgențele” mai sunt primite în cimitirul orășenesc.

Primăria Balș se confruntă de câțiva ani cu o problemă inedită, căreia nu-i găsește rezolvare: morții din oraș nu mai au locuri de veci pentru a fi înmormântați creștinește. Problema a încercat să fie rezolvată de prin 2012 chiar de mai mai multe legislative locale, care au decis ca un nou cimitir să fie amplasat fie la capătul străzii Depozitelor, fie  în apropierea căminului de oaspeţi din apropierea fabricii SMR, fie zona Instirig. Fără un proiect finalizat până acum. Iar la următoarea ședință de consiliu local, va fi iarăși introdusă pe ordinea de zi.

“Primăria Balș vrea să înființeze încă un cimitir orășenesc, singurul pe care îl avem în prezent în administrare- Monescu- fiind la limită. Locurile de veci disponibile au fost depășite de mult, fiind acceptate în prezent doar urgențele- cazurile sociale, cetățeni care nu au pe nimeni care să se ocupe de această practică creștină. Concesionarea sau vânzarea locurilor de veci s-a încheiat de 3-4 ani. Primăria a identificat un  spațiu pentru un nou cimitir în zona Instirig, spatele platformei CFR, însă se pare că suprafața este prea mică. Consilierii locali vor decide în următoarea ședință de consiliu local dacă va rămâne această zonă ce este în proprietatea noastră sau se va încerca identificarea altei zone ori teren propriu al administrației locale, ori prin achiziționarea unor loturi comasate de la cetățeni. Aceasta este o urgență pentru localitate “, ne-a declarat Cristi Popescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Pe raza orașului există și alte patru cimitire, aflate în administrarea parohiilor: Teiş, Corbeni, Vârtina și Gheorghe Vasilescu. Însă și acestea au un grad mare de ocupare.

O altă investiție luată în calcul de administrația de pe malul Oltețului este și construirea unei capele la spitalul orășenesc.