AMENZI pentru românii care muncesc în străinătate

258

Românii care muncesc în străinătate sau obțin venituri din alte state (închirieri, premii, pensii, etc) riscă să fie amendați de Fisc dacă nu-și declară venitul. Iar amenzile nu sunt mici.

Milioanele de români care câştigă bani în afara ţării, dar și cei care stau în România dar au venituri din alte țări trebuie să își plătească impozitul pe venit la fiscul din România. În caz contrar, vor plăti amenzi. Veniturile realizate în străinătate, supuse impozitării în România, sunt: din profesii liberale; din activități de producție, comerț și prestări de servicii; din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală (adică drepturi de autor); din cedarea folosinței bunurilor (adică închirierea terenurilor, caselor, mașinilor etc.); din activități agricole, piscicultură și silvicultură; cele sub formă de dividende și dobânzi; din premii; din jocuri de noroc; din pensii.

Termenul până la care românii care obțin venituri din afara țării trebuie să le declare la Fisc în România este 25 mai, prin intermediul Formularului 201. Sancțiunea poate ajunge la 500 de lei.