Incendiul a distrus afacerea, noxele răspândite în atmosferă au atras amendă

204

Pagube de peste 100.000 de euro a înregistrat firma din Slatina a cărei hală a fost mistuită de flăcări luna trecută. După amenda pompierilor, acum a urmat și amenda Gărzii de Mediu.

Dacă flăcările au distrus 40 de tone de mase plastice şi o jumătate de tonă de tuburi de spray , depozitul fiind închis, iar valoarea pagubelor a fost estimată la peste 100.000 de euro, pentru administratorul SC Ecozone Protection Solution SRL problemele nu au trecut odată cu stingerea flăcărilor. Cum firma nu era asigurată, aceasta a mai primit și alte “palme”. Dacă după incendiul din hala din incinta fostului abator din Slatina, în urma controalelor desfăşurate, pompierii au descoperit mai multe nereguli, printre care lipsa hidranților şi a autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru care au aplicat amenzi în valoare de 11.000 de lei, acum a venit rândul Gărzii de Mediu să aplice sancțiuni.

„În urma verificărilor efectuate de reprezentanţii Comisariatului Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a fost aplicată sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei și au fost impuse măsuri pentru eliminarea deşeurilor rezultate în urma incendierii către firme autorizate”, a declarat comisarul şef Gheorghe Neacşa, şeful Gărzii de Mediu Olt.

Incendiul produs pe 13 februarie în hala SC Ecozone Protection Solution SRL Slatina, de pe strada Milcovului,  în care erau depozitate mase plastice şi recipiente sub presiune a mobilizat peste 50 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD , iar intervenţia salvatorilor a durat mai bine de şapte ore. Pe timpul operaţiunilor de stingere mai multe recipiente sub presiunea au explodat, iar noxele s-au răspândit în atmosferă.

https://realitateaoltului.ro/2017/02/13/incendiu-puternic-la-slatina/