Pescarii sportivi au acces și pe lacul de acumulare Strejești

611

Începând de astăzi, se poate pescui pe lacul barajului de la Strejești. Ordinul de ministru care interzicea complet pescuitul în această zonă a fost modificat.

Lacurile de acumulare Strejești și Drăgășani au fost redate pescuitului recreativ. Prin Decizia nr. 60/06.03.2017, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii permite pescarilor să aibă fir întins și pe lacurile de acumulare Strejești și Drăgășani, zone încredințate anul trecut doar pescuitului industrial.

Reușita aparține deputatului ALDE de Olt Mihai Niță, la insistențele Filialei Olt a Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării. “La insistențele domnului deputat Niță Mihai și a colegilor săi parlamentari de Olt, Ordinul de Ministru prin care se interzicea complet pescuitul în lacul barajului de la Strejești, a fost modificat. Începând cu data de 7 martie 2017, pescarii sportivi își pot manifesta liber pasiunea pentru sportul cu undița. Inițiativa a fost determinată de nemulțumirile multor pescari din județ, care obișnuiau să practice pescuitul sportiv în acest lac, la care erau obișnuiți să meargă de ani buni”, precizează Biroul de presă ALDE Olt.