INCREDIBIL: Un slătinean a salvat viața a cinci englezi. Familia i-a donat organele, iar acum încearcă să strângă bani pentru a-i repatria trupul neînsuflețit

292

Cinci persoane au fost rănite în urmă cu o săptămână, după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni în Londra. Printre ei, și Claudiu Girdon, de doar 31 de ani, care a decedat pe 3 martie. Ultima dorință a slătineanului a fost de a salva viața altor semeni, organele sale fiind donate. Acum, familia și prietenii au inițiat o campanie pentru a strânge banii necesari repatrierii trupului, Claudiu urmând să fie înmormântat creștinește la Slatina.

 


În dimineața zilei de 26 februarie, Claudiu Girdon lucra alături de alți români la o spălătorie din cartierul Bellingham, situat în sud-estul metropolei Londra. Muncea de 9 ani pe meleaguri britanice și spera să se întoarcă acasă curând și să-și întemeieze o familie. N-a fost să fie însă așa. Un șofer i-a curmat visele și viața. Cinci persoane au fost rănite în accident, cel mai grav slătineanul. A luptat pentru viață cinci zile pe patul de spital, însă a pierdut lupta cu viața pe 3 martie. A acceptat însă să dea o șansă la viață altor cinci suflete, aflate în așteptarea unui transplant salvator.

Organele sale au salvat astfel 5 vieți

Vărul său, Raul Popescu, aflat la Londra și cel care a fost alături de Claudiu în zilele de chin și se ocupă de documentele de repatriere a trupului, a povestit pentru Realitatea Oltului că tânărul se mutase la Londra în urmă cu 9 ani, unde locuia cu iubita lui și muncea pentru a-şi ajuta familia de acasă, din Slatina. “Familia lui Claudiu a decis să facă acest gest de a salva alte vieți și a donat: inima, rinichii, ficatul si pancreasul, dar pancreasul nu a fost foarte bun compatibil cu persoana bolnavă și va fi folosit pentru cercetări. Claudiu nu a mai trăit din cauză că a avut creierul distrus. Tocmai am finalizat toate actele pentru repatrierea lui Claudiu . Sper ca organele de poliție să facă tot ce se poate face ca respectivul să fie condamnat cum se cuvine”, ne-a declarat Raul.
Dintre ceilalţi 4 români accidentaţi, doi sunt încă în stare gravă. Unul dintre ei, un tânăr de 25 de ani, se zbate între viaţă şi moarte, fiind susţinut cu ajutorul aparatelor. Celălalt rănit, o femeie de 35 de ani, e într-o stare serioasă, dar stabilă. Un alt rănit, în vârstă de 46 de ani, e în spital, cu răni la picior, iar un alt român, de 36 de ani, a fost externat. Toţi cei cinci români erau angajaţi ai unei spălătorii de maşini din Londra. Se pare că şoferul, băut fiind, i-a lovit intenţionat. A fost eliberat pe cauțiune.

Familia are nevoie de sprijin

Claudiu a salvat cinci vieți, însă acum familia lui are nevoie de ajutorul semenilor. Pentru ca trupul tânărului să fie înmormântat creștinește la el în țară, familia trebuie să acopere costul repatrierii, având nevoie de 2500 de lire. Pentru a strânge banii necesari, comunitatea a inițiat o campanie online: http://www.crowdfunder.co.uk/girdoc-claudiu-funeral-pledge. Până la acest moment, mai multe persoane au oferit suport financiar, fiind strânse 450 de lire.
Orice ajutor este binevenit!