5 spărgători de locuințe, prinși. Surprinși în fapt, minorii l-au lovit cu pietre pe proprietar

152

Poliţiştii au identificat cinci minori bănuiți că ar fi comis mai multe furturi. Hoții sunt cercetați pentru furt calificat și tâlhărie calificată, trei dintre ei lovind cu pietre un proprietar care i-a surprins în fapt.

“La data de 6 martie a.c., în urma activităților desfășurate, polițiști din cadrul Poliției municipiului Slatina au identificat 5 minori, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, din municipiul Slatina, bănuiți de comiterea mai multor furturi din locuință. Aceștia sunt bănuiți că, în perioada 28.01 – 01.03.2017, pe timp de noapte, prin forțarea ușilor de acces, ar fi pătruns în domiciliile a trei persoane, din municipiul Slatina, de unde au sustras produse electronice, bijuterii, articole de îmbrăcăminte și bani.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

În urma unor percheziții efectuate la domiciliile minorilor, din totalul prejudiciului de 7.500 lei, a fost recuperat 50%.

Având în vedere faptul că, în momentul comiterii unuia dintre furturi, trei dintre minori, fiind surprinși de proprietar, pentru a-și asigura scăparea, l-au lovit pe acesta cu pietre, aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar ceilalți doi pentru furt calificat. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.