Produsele agroalimentare românești, promovate de autoritățile locale

124

Consumul de produse agroalimentare autohtone şi produs tradiţional va fi încurajat chiar de către autoritățile locale și centrale prin diverse programe și manifestări, cu ocazia unei Zile naționale. Inițiativa legislativă de instituire a zilei de 10 octombrie ca Zi națională a produselor românești este semnată și susținută și de doi deputați olteni.

8 senatori și deputați, printre care și deputații PSD de Olt Alexandru Stănescu și Dan Ciocan, primul vicepreşedinte, celălalt secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, vor ca ziua de 10 octombrie să fie declarată Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti. Demersul legislativ se află în faza de propunere și a fost înregistrată pentru dezbatere la Senat.
Propunerea prevede ca ziua națională să fie organizată de către autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice prin organizarea şi sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific. ”Prin acest act normativ putem îmbunătăţi statutul producătorului român în lanţul alimentar scurt şi putem încuraja consumul de produse agroalimentare autohtone şi produs tradiţional”, se arată în expunerea de motive.
Decizia finalăva fi luată de Camera Deputaţilor.