Calculatoare în schimbul creațiilor din materiale reciclabile, pentru elevii de la țară

483
Cu imaginație, orice lucru ce pare nefolositor poate fi transformat în ceva util și frumos

21 de școli din mediul rural din județul Olt au intrat în competiția “Let’s Be ECO!”, realizând lucrări originale create din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător. Câștigătorii concursului, la care participă 649 de școli din toată țara, vor fi premiați cu calculatoare/laptopuri și birouri, concursul fiind bazat pe conceptul de economie circulară.

Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, România!”, a lansat, la începutul lunii ianuarie, concursul „Let’s Be Eco!”, competiție adresată unităților de învățământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor și al protejării mediului înconjurător. “Let’s Be ECO!”, este îndemnul adresat elevilor, a căror răsplată va consta în sute de calculatoare/laptopuri și birouri.
În concurs s-au înscris 649 de şcoli primare, licee sau de arte și meserii din 41 de judeţe, care au realizat peste 25.000 de lucrări originale create din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător. Scopul concursului este acela de a-i conștientiza pe elevi că foarte multe deșeuri pot fi refolosite, reutilizate, prin reciclare și crearea unor produse noi sau recuperarea componentelor bune, putând astfel să economisim și să aruncăm mai puține gunoaie. Elevii vor fi învățați cum să reutilizeze lucruri folositoare nu numai prin creații, ci și prin modalitatea de premiere, premiile constând în peste 280 birouri și aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri, obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcţionare. Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ câte 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri.
Din județul Olt s-au înscris 21 de unități de învățământ.

Școlile înscrise:
Școala Gimnazială “ION I GRAURE” Bălteni
Școala Gimnazială Voievod Brîncoveanu Brîncoveni
Școala Gimnazială Călui
Școala Gimnazială Numărul 1 CARACAL
Colegiul Tehnic Matei Basarab CARACAL
Liceul Tehnologic Ion Popescu‐Cilieni CILIENI
Școala Gimnazială GÎRCOV
Școala Gimnazială GOSTAVĂȚU
Liceul Tehnologic Iancu Jianu
Școala Gimnazială Izbiceni
Școala Gimnazială MIHĂEŞTI
Școala Gimnazială Oboga
Școala Gimnazială OPTAȘI MĂGURA
Liceul Teoretic Ion Gh. Roșca Osica de Sus
Şcoala Gimnazială „Florian Diţuleasa” Sârbii-Măgura
Şcoala Gimnazială PERIEŢI
Școala Gimnazială Radomirești
Școala Gimnazială Scărișoara
Școala Gimnazială GH. POPESCU Mărgineni – Slobozia SCORNICEȘTI
Şcoala Gimnazială SEACA
Școala Gimnazială ȘTEFAN CEL MARE

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura până pe 9 martie şi va consta în evaluarea lucrărilor. În vederea desemnării câştigătorilor, fiecare unitate şcolară va fi evaluată în funcţie de numărul elevilor participanţi, de calitatea lucrărilor şi de necesităţile logistice specificate în formularul de înscriere. Clasamentul final al celor mai implicate şcoli la nivel naţional va fi publicat în perioada 10 – 15 martie.