Căluşarii olteni, spectacol la ,,Românii au talent”

510

Formaţia de căluşari a Ansamblului Folcloric „Poarta Olteniei” a GAL-ului Ghimpețeni,  a impresionat aseară juriul de la emisiunea concurs  „Românii au talent” de la Pro TV. Sincronizarea perfectă şi dăruirea fiecărui membru al trupei, de la cel mai mic dansator şi până la maestri coregrafi Nichita Dragomira şi Marian Stănescu, a făcut ca ei să primească patru de DA şi să meargă mai departe în competiţie.

Formaţia de căluşari de la Ghimpeţeni s-a numărat printre românii care au trecut de preselecţia de la Craiova.

Dacă în mod normal, echipele de căluşari sunt condus de un vătaf, ,,Poarta Olteniei are patru. Cei doi maeştri coregrafi sunt ajutaţi de un tânăr şi un copil, cel mai tânăr căluşar.

Întrebat de Mihaela Rădulescu cu reuşesc să se sincronizeze aşa de bine, Nichita Dragomir a răspuns: Cine greşeşte nu mai prinde autocarul! Cât despre ce repreyintă căluşul, cunoscutul coregraf a susţinut că acesta nu este doar dansul reprezentativ pentru poporul nostru ci şi o stare de spirit, izvorâtă din adâncul sufletului de român.

Reuşita de aseară a formaţiei de căluşari ,,Poarta Olteniei,, nu este prima. Căluşarii din Ghimpeţeni au câştigat ăn ultima perioadă cam tot ce se putea câştiga, ei fiind cei care şi-au adjudecat şi Concursului „Căluşul Românesc” de la Slatina, ediția din 20