Petre Roman, audiat în Dosarul Revoluției

80

Fostul premier Petre Roman s-a prezentat astăzi la sediul Parchetului General unde a fost citat pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul Revoluţiei.

Personaj-cheie în timpul Revoluției din 1989, unul dintre cei nelipsiți în acele zile de pe micile ecrane, Petre Roman, ales ulterior premier, a fost astăzi audiat de procurorii militari în dosarul redeschis în iunie anul trecut. Prin ordonanţa din 1 noiembrie 2016, procurorii militari au dispus extinderea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii.

Redeschiderea urmăririi penale în acest Dosarul Revoluției s-a făcut pe motiv că soluţia de clasare dată în octombrie 2015 de Parchetul Militar este netemeinică şi nelegală, “fiind adoptată pe baza unor cercetări incomplete, cu ignorarea unor informaţii, date şi documente esenţiale referitoare la evenimentele din 1989, aspecte care au condus la stabilirea unei situaţii de fapt incomplete şi, sub unele aspecte, eronate, iar, pe cale de consecinţă, la o greşită încadrare juridică a faptelor, toate acestea zădărnicind aflarea adevărului şi identificarea tuturor făptuitorilor, precum şi a făptuitorilor din spatele făptuitorilor”.