Trei dintre hoţii care au furat ALRO, arest preventiv. Află cum îi cheamă

447
22 de tone de deseuri au furat hoţii

Magistraţii slătineni au decis cu puţin timp în urmă ca trei dintre cei şapte inculpaţii din dosarul privind furtul celor 22 de tone de deşeuri de aluminiu din incinta Alro Slatina să petreacă 30 de zile în arest preventiv. Ei au mai decis plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a celorlaţi inculpaţi.

Jucecătorii au admis solicitarea de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru inculpaţii  Dorin Dumitru, Mihăiţă Drăghici şi Sorin Floare. Primi doi, şoferii tirului încărcat cu deşeuri de aluminiu sunt acuzaţi de furt calificat, ultimul, agent de pază, fiind pus sub acuzare pentru complicitate la furt calificat.

Ionela Toma, Valentin Dumintraş, Ion Prună şi Sorin Cristea, acuzaţi de complicitate la furt calificat au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Decizia magistraţilor slătineni nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Olt, în termen de 3 zile de la pronunţare.

Cele șapte persoane au fost reţinute, aseară,de oamenii legii pentru 24 de ore după ce în ultimele zile au  fost de mai multe ori interogate cu privire la identificarea în trafic, în yiua de 16 februarie, a unui tir cu 22 tone de deşeuri de aluminiu, fără documente de provenienţă. Potrivit anchetatorilor, cinci dintre inculpaţi sunt angajaţi ai Alro sau ai firmei de pază, iar restul sunt din municipiu şi erau conducătorii auto ai tirului. Potrivit anchetatorilor, deşeurile de aluminiu, în valoare de aproximativ 200.000 lei, urmau a fi valorificate ilegal pe raza municipiului Slatina.