PANSELUȚE, ARTEZIENE, LOCUINȚE. Moț înființează DUS și dă duse Rupiah și Hiwaters

402

Dezvoltare Urbană Slatina va lua locul asocierii Rupiah-Hiwaters-Fraicon. Noua societate comercială a Consiliului Local Slatina se va ocupa începând cu 7 martie de întreținerea peisagistică a Slatinei, parcuri, locuri de joacă, arteziene. Administrația municipală nu are în vedere reînființarea Serelor, însă se gândește ca noua societate să acționeze și pe piața construcțiilor, putându-se ocupa, de ce nu, de construirea de locuințe în municipiu.

Primăria Slatina a fost prejudiciată cu 3,5 milioane lei de firma care s-a ocupat în ultimii ani de întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă și a artezienelor din municipiu. Descoperirea a făcut-o inspectorii Curții de Conturi, în urma misiunii de audit de anul trecut. În urma acestei constatări, administrația locală a reziliat contractual de concesiune cu firma și a luat primele măsuri pentru a recupera banii. Ca să nu mai achite facturi uriașe pe servicii fie neefectuate, fie prost executate, consilierii slătineni au hotărât ca pe viitor de această activitate să se ocupe o firmă nouă, al cărei acționar majoritar să fie Consiliul Local.

Consilierii locali sunt convocați mâine să voteze, printre altele, înființarea Societății Comerciale ”Dezvoltare Urbană Slatina” SRL, persoană juridică română de interes local, cu sediul în str. Tudor Vladimirescu, al cărui acţionar majoritar să fie Consiliul Local Slatina, având ca obiect: activităţi de întreţinere peisagistică, iar ca activităţisecundare toate activităţile necesare pentru realizarea obiectului privind întreţinerea, dezvoltarea ţi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă, a fântânilor arteziene ţi pentru dezvoltarea urbană. Înființarea DUS vine ca urmare a încetării contractului de concesiune nr. 11272/25.08.2010 privind concesionarea serviciului public de administrare a domeniului public și privat, de activitățile menționate ocupândi-se, pe sume imense de bani din bugetul local și fără rezultate convingătoare, asocierea Rupiah- Hiwaters- Fraicon.

Drepturile DUS vor fi exercitate de CL Slatina și SC Slatina Industrial Parc SA.

“Vom prelua de la Rupiah bunurile de retur și cei circa 100 de angajați, o parte dintre aceștia urmând să meargă la Salubris, care se ocupă acum de măturatul străzilor, întreținere și coșurile de gunoi. Societatea poate desfășura complementar și alte activităţi ca și CAEN, de la plantarea diverselor plante sau pomi, comerț, închiriere, reparații sau diverse activități de fabricare, însă probabil nu vor fi activate niciodată. Nu se vor reînființa Serele, aceasta este cea mai nefiabilă activitate economică, divizia de sere este un mastodont inutil. Ne gândim ca, pe viitor, să activăm și pe piața construcțiilor, putând astfel să efectuăm cu forțe proprii anumite reparații sau chiar construcții de locuințe.”, a declarat pentru Realitatea Oltului viceprimarul Slatinei Claudiu Stăncioiu.

Aportul la capitalul social al Municipiului Slatina va fi de 999.000 lei în cadrul DUS, iar al SC Slatina Industrial Parc SA de 1.000 lei.

Deja primăria a găsit și conducere pentru noua societate. Administrarea și conducerea Societăţii Comerciale Dezvoltare Urbană Slatina SRL va fi exercitată, potrivit proiectului de hotărâre, de Florin Adrian Dumitrescu, numit pe o perioadă de 4 ani, cu puteri depline de reprezentare.

Bani scurși printre… petale

400.000 de flori- panseluțe, narcise, lalele, trandafiri și altele au fost plantate, în fiecare an în perioada 2012-2015, pe ronturile Slatinei, după cum reiese din documente, pentru care slătinenii au plătit sume anuale de zeci de mii de lei, spre exemplu numai în 2014 – 91.794 lei. 10.000 de bulbi de narcise în fiecare an, 40.000 de zambile sau 80.000 de lalele au înfrumusețat Slatina, anul acesta numărul total al „parfumatelor“ fiind redus la nici 50.000.
Primăria Slatina a plătit în anul 2015 peste 10,2 milioane de lei firmei care a concesionat serviciul de administrare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu, iar în anul 2014 a plătit peste 11,6 milioane de lei. Potrivit contractului de concesionare încheiat în 2010, pe o perioadă de 30 de ani, unei asocieri de trei firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon (Rupiah fiind liderul asocierii), Primăria Slatina ar fi trebuit să plătească 800 de milioane de lei.
Anul trecut, Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Olt și Consiliul Concurenței atrăgeau atenția administrației slătinene privind unele nereguli privind acest contract.

Primăria Slatina, prejudiciată. Află cine a încasat ilegal milioane de lei