LOVITURĂ DURĂ pentru PNL. ANI îl acuză pe Falcă de conflict de interese

97
Primarul Aradului, cu ANI pe urme

Inspectorii Agenția Naționalã de Integritate susțin că există indicii privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese de cãtre primarul municipiului Arad, FALCÃ GHEORGHE, priun important lider PNL. EI susțin că edilul ar fi semnat mai multe documente pentru o societate comercială din al cărei acționariat face parte și soția sa.

Potrivit procurorilor, este vorba de semnarea a 31 de certificate de urbanism, patru autorizații de construire, douã avize de oportunitate, douã autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale cãror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercialã – PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L., societate în cadrul cãreia persoana evaluatã și soția sa dețin calitatea de asociați.

Cele 40 de acte materiale au fost semnate și aprobate de FALCÃ în perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016. Potrivit unui comunicat, în perioada evaluatã, S.C. PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L a distribuit dividende în cuantum de peste 400.000 lei, fapt ce a generat indirect un folos material pentru familia edilului de Arad.

Având în aspectele amintite, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuãrii de cercetãri cu privire la posibila sãvârșire de cãtre FALCÃ GHEORGHE a infracțiunii de conflict de interese și a dispus informarea acestuia privind declanșarea procedurii de evaluare.