Dan Diaconescu pierde tot: după case, şi iaht şi limuzine

294

Caracaleanul Dan Diaconescu, omul de presă care a înfiinţat OTV şi Partidul Poporului, încarcerat la Penitenciarul Rahova, va pierde şi iahtul şi două limuzine.

În urmă cu opt ani, caracaleanul Dan Diaconescu îşi achiziţiona cu 3 milioane de euro un iaht model Princess 21 M, din Anglia, pe care l-a botezat OTV, ca pe televiziunea care i-a adus celebritatea. Aflat după gratii, cu societatea ce deţine licenţa OTV în reorganizare, Diaconescu este pus în situaţia de a pierde iahtul, dar şi limuzinele, care vor fi scoase la licitaţie. Banca la care acesta are datorii de aproximativ cinci milioane de euro, l-a dat în judecată pentru a-şi recupera banii, iar lichidatorul judiciar a scos la vânzare iahtul şi autoturismele de lux Bentley Continental şi un Rolls Royce Phantom, trecute în proprietatea firmei care deţinea licenţa OTV.

Bentley-ul a fost evaluat la 47.000 de euro, faţă de 280.000 preţul iniţial. Rolls Royce-ul Phantom a fost evaluat la aproape 94.000 de euro, deşi acesta a costat 385.000 de euro. Preţul de pornire a licitaţiei pentru iaht a fost stabilit la 16.600 euro.

Anul trecut, Dan Diaconescu a mai pierdut în instanţă două case, în favoarea aceleiaşi bănci.

Caracaleanul este încarcerat la Penitenciarul Rahova încă din primavara lui 2015, unde îşi ispăseşte pedeapsa de 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj.