Start porților deschise la școli. De luni începe înscrierea la clasa pregătitoare

255

Începând de astăzi și până pe 2 martie, unităţile de învăţământ care fac înscrieri pentru clasa pregătitoare organizează “Ziua porţilor deschise”. Părinții și viitorii boboci vor cunoaște școlile unde se pot înscrie începând de luni.

Unitățile de învățământ care fac înscrieri pentru clasa pregătitoare își deschis larg porțile pentru a le arăta copiilor și părinților de ce trebuie să opteze să devină elev acolo și nu la altă școală. Tot ce are fiecare școală mai bun, începând cu dotări, cadre didactice renumite, rezultate obținute de elevi, activități extrașcolare, dar și existența sa nu a mult-căutatului after school, vor conta în alegerea părinților. Potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3247/14.02.2017, astăzi se dă startul acțiunilor Porți Deschise, ce pot organizate până pe data de 2 martie. Dacă Școala George Poboran din Slatina a furat startul încă de anul trecut, când și-a promovat oferta educațională pentru clasa pregătitoare în viitorul anul școlar, în aceste zile activități care mai de care mai atractive vor organiza multe școli. Deja și-au anunțat Porți Deschise pentru astăzi Școala nr.3 Slatina, mâine urmează Școala nr.11 Constantin Brâncoveanu Slatina, iar sâmbătă Școala Eugen Ionescu Slatina.

Tot în această perioadă, în grădinițe se organizează întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2017 – 2018, în învăţământul primar.

Începând de luni, 27 februarie, se depun cererile de înscriere la școlile alese, fie online fie direct la sediul acestora.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016

22 februarie – 14 martie- Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică

27 februarie – 16 martie – Completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor tip de înscriere.

16 martie- Transmiterea de către centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională a rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copiilor din judeţ către comisia judeţeană de înscriere a copiilor în învăţământul primar

17 martie – Procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar (Comisia naţională), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoală de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

18 – 21 martie- Procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ a cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoală de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Marcarea, în aplicaţia informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidaţii admişi în această faza.

22 martie – Procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoală de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoală de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsa de locuri şi care au exprimat în această faza opţiunea pentru înscrierea în şcoală de circumscripţie.

22 – 23 martie -Afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.