Șase centre pentru evaluarea viitorilor școlari. Testarea, cu programare

120

 

La nivelul județului Olt au fost stabilite șase centre pentru evaluarea psihosomatică a viitorilor elevi. Evaluarea se face numai cu programare la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt sau la secretariatul unităților de învățământ desemnate drept centre.

De luni, se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2017/2018. Micuții pe care părinții doresc să-i înscrie la școală în clasa pregătitoare pentru anul școlar viitor însă nu împlinesc 6 ani până la finele lunii august trebuie să treacă mai întâi de o evaluare prin care să demonstreze că dețin cunoștințele necesare pentru a merge la școală. Dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare va decide o comisie formată din psihologi școlari și pedagogi.

La nivelul județului Olt au fost stabilite 6 centre: Slatina- CJRAE, Scornicești- Școala Gimnazială N. Coculescu, Caracal- GPP nr.3, Corabia- GPP Floare de Tei, Balș- GPN Ion Creangă.

Evaluarea se va face în perioada 22 februarie- 14 martie, interval orar 10.00- 18.00. Programarea se poate face între orele 8.00- 16.00. La evaluare, copiii vor veni însoțiți de către părinți, care vor asista, iar rezultatul este comunicat în aceeași zi și nu poate fi contestat.