Acţiunea poliţiştilor olteni TRUCK & BUS s-a lăsat cu amenzi

185

Circa 40% dintre autovehiculele pe care poliţiştii olteni le-au oprit în trafic şi controlat în cadrul unei acţiuni ce a viyat transportul public de persoane şi marfă s-au lăsat cu sancţiuni.

Poliţiştii olteni au verificat peste 350 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat mai mult de 140 sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

“În perioada 13-19 februarie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii olteni au participat la acţiunea, organizată la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliţiştii olteni au verificat 112 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 256 autovehicule destinate transportului de marfă, constatând 146 de abateri. Potrivit IPJ Olt, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 18 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 31 abateri constatate la tahograf, 46 pentru lipsa documentelor şi 20 pentru alte abateri la regimul rutier.