Peste o sută de comercianți vor vinde mărțișoare la Slatina

163

Nu mai aduc sănătate, dragoste și bucurie, nu mai vestesc primăvara sau anul nou ce începea la geto-daci pe 1 martie, dar sunt apreciate din ce în ce mai mult ca și creații artistice. Din diverse metale, de lemn, hand-made, clasice sau îmbrăcând alte forme, cu sau fără șnur, mărțișoarele continuă să se ofere în semn de apreciere și respect. Iar la Slatina, nu puțini vor fi comercianții ce vor aduce primăvara.

Slătinenii, ca orice român, nu mai cred în puterea magică a mărțișorului de mult. Însă se bucură de venirea primăverii, se bucură să ofere persoanelor dragi un talisman al aprecierii, iar comercianții nu se pot plânge de vânzări. Primăria Slatina a decis ca vânzătorii de produse speciale destinate zilei de 1 Martie să fie amplasați anul acesta tot pe Bulevardul AI Cuza, dar și pe strada Ecaterina Teodorescu din cartierul Steaua. Până acum, peste o sută de comercianți, majoritatea persoane fizice din județul nostru, au depus cereri pentru a-și vinde produsele la Slatina.

“Până în prezent, au fost depuse un număr de  103 cereri din partea comercianţilor pentru obţinerea autorizaţiei de comercializare la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Slatina. Dintre aceştia, 90 au cerut autorizație pentru zona bulevardului A.I.Cuza, iar 13 s-au orientat pentru a-şi desfăşura activitatea în zona Steaua. Comercianţii care doresc o tarabă trebuie să achite taxa de obţinere a autorizaţiei de 12 lei/zi şi o taxă de teren de 4,5 lei/mp/zi”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.