Sprijin financiar pentru producătorii de legume și fructe

127

Guvernul a alocat astăzi, printr-o hotărâre, alocarea a 5,5 milioane lei pentru sprijinirea temporară a producătorilor de legume și fructe.

Producătorii agricoli de legume și fructe din România vor primi sprijin financiar cu caracter temporar, ceea ce va permite beneficiarilor să-și recupereze o parte din pierderile suferite ca urmare a crizei cauzate de embargoul impus de Rusia. Guvernul a aprobat astăzi, printr-o hotărâre, măsura excepțională de sprijin cu caracter temporar, destinată acoperirii unei părți a pierderilor suferite de producătorii agricoli din sectorul legume și fructe care au efectuat măsura de retragere de pe piață în vederea distribuirii gratuite pentru produsele menționate.

Potrivit unul comunicat de presă al Guvernului, valoarea maximă a sprijinului financiar care se acordă organizațiilor de producători din sectorul fructelor și legumelor, precum și producătorilor care nu sunt membri ai acestor organizații este de 5,5 milioane lei. Sprijinul acoperă activitățile desfășurate în perioada dintre data de 1 iulie 2016 și până la atingerea cantității de maximum 3.000 tone.

Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură efectuează plățile până la date de 30 septembrie 2017.