CAS Olt a demarat recuperarea prejudiciului de la Vitalaire. Controale demarate și la ceilalți furnizori

156

CAS Olt a demarat procedura de recuperare a prejudiciului stabilit pe numele Vitalaire, care a decontat facturi pentru închirierea aparatelor de oxigen și după decesul bolnavilor.  Întreaga sumă datorată de Olt prin contract pentru decontarea cheltuielilor de închiriere aparate oxigen pentru asigurații olteni a fost oprită în contul datoriei și așa se va proceda lunar până la recuperarea întregului prejudiciu. Astfel, Vitalaire nu va mai primi câteva luni de zile niciun ban de la CAS Olt pentru serviciile decontate.

Circa 30.000 de lei reprezintă prejudiciul constatat de către Casa de Asigurări de Sănătate Olt în urma controlului efectuat asupra Vitalaire, care a decontat în ultimii șase ani facturile pentru închirierea aparatelor de oxigen și după decesul bolnavilor. La nivelul Oltului au fost descoperite peste 100 de cazuri, iar acum s-a trecut la recuperarea prejudiciului.

“Am oprit o parte din banii ce trebuie recuperați din prima plată datorată de CAS Olt către această firmă. Cum sumele nu sunt mari, acestea neacoperind din prima plată prejudiciul constatat, se va opri și în lunile următoarele, până la recuperarea totală.”, declară Florin Ciocan, directorul- președinte al CAS Olt.

Astfel, cum Vitalaire avea de încasat de la CAS Olt doar 6.302 lei, reprezentând doar o cincime din prejudiciu, casa de sănătate olteană nu va mai deconta cheltuielile firmei câteva luni de zile, astfel încât Vitalaire nu va mai primi o bună perioadă niciun ban din Olt pentru închirierea aparatelor de oxigen.

Vitalaire se află printre cele 14 firme aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt care închiriază pacienților din județul aparate de oxigen. Chiria aparatului, stabilită la 180 de lei pe lună, se decontează integral. În județul Olt se dau lunar, în medie, 350 de decizii pentru oxigen.

Potrivit directorului Ciocan, CAS Olt va demara controale și la ceilalți furnizori pentru a constata dacă și în cazul lor s-au decontat facturi și după decesul bolnavilor.