Florin Iordache a dat piept cu protestatarii din Piaţa Victoriei. Ce a a flat…

137
Florin Iordache a luat pulsul celor care l-au contestat

Florin Iordache, fostul ministrul al Justitiei, a afirmat, vineri, ca a fost in Piata Victoriei, pentru a vedea “care este perceptia oamenilor” asupra initiativelor de modificare a legislatiei penale. Concluzia: oamenii nu sunt informaţi.

La părăsirea Ministerului Justiţiei,  după predarea mandatului căre Ana Birchall, a declarat că a luat pulsul Pieţei Victoriei şi a ajuns la concluyiaa că oamenii nu ştiu ce modificări au fost făcute. Potrivit acestuia “Trebuia o mai larga comunicare, pentru ca, din punctul meu de vedere, s-au facut niste demersuri normale, constitutionale si aceste demersuri cred ca, printr-o mai buna comunicare, acei oameni care stau in strada …. Pentru ca am fost in strada si oamenii nu stiau demersurile care sunt si la ce anume se refera legile. (…) Am vrut si eu sa vad care este perceptia oamenilor. Sunt oamenii nemultumiti, fara indoiala, de aceea am si hotarat sa-mi dau demisia. Nu este normal in acest moment sa avem Romania rupta in doua, cu doua mitinguri, unul in Piata Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, cu oameni care scandeaza, iar foarte multi dintre ei nu au citit continutul actelor normative”.

Fostul ministru al Justiţiei a precizat la Antena 3 ca “vizita” sa din Piata Victoriei a mai susţinut că la întrebarea unui coleg care-l însoţea, de ce protestează a primit răspunsuri de genul: ,,ca să nu mai dea ăştia legi, nu vedeţi că dau în continuare” sau ,,protestăm că aşa este cool. Ne întâlnim aici în fiecare seară”.

 

Iordache a susţinut, la plecarea din Minister, că a demisionat pentru că “Am inteles mesajul public si de aceea mi-am asumat si mi-am depus aseara demisia. Fara indoiala, avem nevoie de intarirea statului de drept si de o justitie independenta. (…) Este anormal sa avem o Romanie divizata, este anormal ca atunci cand incerci sa rezolvi anumite probleme, pentru ca, din punctul meu de vedere, hotararile Curtii Constitutionale sunt obligatorii. O alta intrebare”, a mai spus Florin Iordache, sprea amuzamentul ziarişltilor, lăsând să se înţeleagă că nu regretă formularea care a devenit virală.