Târg caritabil pentru dotarea Pediatriei din Caracal

278

Începând cu data de 20 februarie, holul principal al Spitalului Municipal Caracal va găzdui un târg caritabil. Acțiunea ce se va încheia pe 1 martie, organizată de către preotul de la biserica spitalului, este destinată strângerii de fonduri în vederea dotării Secției Pediatrie.

Cu ajutorul unor oameni de suflet, a strâns daruri și a oferit bucurie de Sărbătorile de Iarnă copiilor internați în spitale la Caracal, Balș, Craiova, Corabia, Slatina, Calafat și altele, ajungând chiar în Timocul bulgăresc și Vidin, ajută familiile nevoioase cu bunuri care să le facă viața mai ușoară, în mod repetat copiii internați în secția Pediatrie a Spitalului Municipal Caracal primesc jucării, dulciuri iar în această lună au avut surpriza de a fi pictați pe față. Minunile preotului Doru Ioan Iagăru, ce aduc bucurie pe chipurile a sute de copii bolnavi sau oameni care au nevoie de ajutorul semenilor se înfătuiesc de câțiva ani la Caracal și continuă să uimească prin puterea de mobilizare a comunității pentru a oferi ajutor, prin numeroasele campanii umanitare. Preotul Iagăru nu este doar un purtător de sutană care se mulțumește să se roage în Casa Domnului pentru ușurarea traiului enoriașilor, ci pune umărul să înfăptuiască aceste minuni. Cu dragoste de semeni și generozitatea, părintele a reușit să conștientizeze numeroși credincioși de importanța gestului de a oferi un ajutor cât de mic, iar acum pregătește o altă acțiune menită să aducă dotările necesare Secției pediatrie a Spitalului Caracal.
Pentru ca o mamă să fie fericită, trebuie mai întâi ca cele mai dragi ființe, copiii ei, să fie fericiți și, în primul rând, sănătoși. Iar însănătoșirea lor stă în mâinile unor medici care să nu se lovească de lipsa dotărilor. Mergând pe acest principiu, până pe 1 Martie, preotul Doru Iagăru va încerca la Caracal să strângă fonduri pentru dotarea Secției Pediatrie a unității medicale municipale. Startul acțiunii va fi dat peste o săptămână, iar oameni cu suflet, care pot și vor să facă parte din această minune, sunt așteptați la târg, indiferent că sunt din zonă sau nu.
“În perioada 20 februarie-1 martie organizăm în holul principal al Spitalului Municipal Caracal a III-a ediţie a TÂRGULUI CARITABIL DE 1 MARTIE! Sumele colectate vor fi utilizate pentru dotarea secției pediatrie. La încheierea primei ediţii a Târgului Caritabil de Mărţişor am achiziţionat aparatură medicală, iar la încheierea celei de-a doua ediţii am achiziţionat şi montat linoleum antibacterian în bucătăria dietetică a secţiei de Pediatrie şi în salonul 26. Fiţi alături de copii!“, este mesajul preotului, postat pe o rețea de socializare, locul unde oamenii se mobilizează de obicei mult mai repede.
Deja acțiunea a început să fie distribuită de zeci de internauți, iar primele reacții nu au întârziat să apară. “Părinte, Dumnezeu să vă dea forța de a continua această operă caritabilă, foarte necesară în această Românie din ce în ce mai sărăcită de către “administratorii” ei.”, este mesajul de încurajare a unei oltence impresionate de acțiunea preotului.

CITIȚI ȘI:

Moșul în sutană și ajutoarele sale împart sute de daruri