Poți deveni salvator din pasiune și în acest an. Programul voluntariatului la pompieri, la start

160
Voluntarii vor învăța cum să ofere primul ajutor

Proiectul “Salvator din pasiune”, lansat la nivel național anul trecut, și în cadrul căruia 10 olteni au devenit pompieri voluntari, continuă.

Cel mai tânăr pompier voluntar din județ, o elevă de 16 ani, a dat la Olt o lecție de implicare civică și responsabilitate, devenind alături de alți nouă olteni voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de urgență Matei Basarab al județului Olt și învățând de la specialiști cum să salveze vieți. Orele de curs, chiar dacă nu vor profesa în domeniu, îi vor ajuta să ofere primul ajutor oricând unui seamăn până la sosirea echipajelor de intervenție, și să facă diferența între viață și moarte. Exemplul lor ar putea fi urmat anul acesta de alți olteni. Trebuie menționat că participarea la acest program se poate transforma, în timp, în şansa reală de a accede în structurile ISU ca angajat din sursă externă.

O elevă, cel mai tânăr pompier voluntar

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a anunțat că proiectul„Salvator din pasiune” continuă, iar în acest an el va permite înscrierea tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenție în misiunile specifice, fără ca accesul acestora să fie condiționat de numărul locurilor disponibile.

Deja inspectoratele județene pentru situații de urgență au demarat etapele ce presupun recrutarea și înscrierea solicitanților, pentru ca ulterior analizării dosarelor să fie încheiate contractele de voluntariat aferente. La Olt, proiectul va fi demarat după data de 15 februarie, cadrele ISU Olt având drept țintă de adresare persoanele pe care aceste cursuri le-ar putea ajuta în carieră, gen cursanți ai școlilor sanitare.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: – vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; – apt din punct de vedere medical; – să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie; – să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

 https://realitateaoltului.ro/2016/06/27/voluntari-pentru-viata/