Le-a cerut mită angajaților ca să nu-i concedieze

171

Președinta unei cooperative meșteșugărtești din Slatina a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, acuzată fiind că a pretins bani de la angajați pentru a nu-i concedia.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a emis rechizitoriul de trimitere în judecată a numitei P.F., preşedinta unei cooperative meșteșugărești din Slatina, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit comunicatului DGA, „În cursul anului 2016, la D.G.A. – S.J.A. Olt a fost înregistrat denunţul unei persoane prin care se aducea la cunoştinţă faptul că P.F. a pretins suma de 4.400 euro de la mai mulţi angajaţi pentru a nu-i concedia. Lucrătorii de poliţie judiciară ai S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activităţi ce cercetare penală în urmă cărora s-a probat faptul că, în anul 2014, P.F. a avut divergenţe legate de bunul mers al activităţii unităţii cu o parte a angajaţilor, cărora le-a pretins suma de 4400 euro sub pretextul achitării „onorariului de succes” al unui avocat care a reprezentat-o pe aceasta în faţa instanţelor de judecată. Aceasta le-a spus că dacă plătesc suma respectivă, nu-i va concedia. Întrucât persoanele în cauză, angajate ale cooperativei meșteșugărești, nu i-au dat suma de bani pretinsă, în calitatea sa de administrator, inculpata, le-a desfăcut contractele de muncă. „

În urma proceselor, Tribunalul Olt a dispus reintegrarea în muncă a celor concediaţi, dar după o lună de la data reangajării P.F. i-a concediat din nou, invocând diverse motive.