S-a propus deja noul Ministru de Justiție. Află cine este

116

Interimatul poate dura cel mult 45 de zile, timp în care premierul Sorin Grindeanu trebuie să facă o nouă propunere pentru titularul postului de ministru al Justiţiei. Florin Iordache şi-a anunţat, după şedinţa de Guvern de astăzi, demisia. Acesta a declarat că iniţiativele de modificare a codurilor penale pe care şi le-a asumat au fost legale. A precizat că demisionează pentru că opinia publică nu a considerat suficiente demersurile sale.

Comunicatul Guvernului: „Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiției. Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare. Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care, astăzi, Florin Iordache și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Justiției.”

În urmă cu două zile, Ana Birchall a avut mai multe discuţii cu oficiali ai Comisiei Europene. Concluzia acestora ar fi că România ar putea primi bani de la Bruxelles pentru a rezolva problema supraaglomerării penitenciarelor.