Ministrul Iordache și-a anunțat DEMISIA. CCR i-a dat dreptate: OUG 13, legală şi constituţională

116

Ministrul Justiției Florin Iordache și-a anunțat DEMISIA, după ședința CCR, chiar dacă Curtea Constituţională i-a dat dreptat, şi a respins toate cele trei sesizări depuse, printre alţii,, de preşedinte, CSM şi Avocatul Poporului, prin care se contestau Ordonanţa de Urgenţă nr. 13 care a bulversat opinia publică.

“De când am venit la Ministerul Justiției, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Așa cum ați văzut, toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse au fost în dezbatere publică organizată de Minister și acum în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia”, a explicat Florin Iordache.

Ministrul Justiției a demisionat din funcție, după o discuție cu premierul Grindeanu.

Ieri, premierul anunța că a luat decizia de a-i solicita demisia lui Iordache. “Este un Guvern (…) politic, dar există momente în care fiecare dintre noi trebuie să luăm decizii. Am avut discuții cu liderii politici. Liderii politici și-au spus — (…) unii dintre ei — punctul de vedere. (…) Această primă discuție pe care o aștept din partea domnului Iordache, de data asta mai mult și pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia Curții Constituționale și pe ceea ce se va întâmpla și mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia. Decizia mea e luată”, a precizat premierul, ieri, la Parlament, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă.

 

Ştire în curs de actualizare