Klaus Iohannis primește tot mai multe acuzații în urma declarațiilor sale

93

Preşedintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, susţine că percepţia publică conform cărora între SRI şi MAI ar exista un conflict a fost alimentată de preşedintele Klaus Iohannis, prin declaraţiile sale publice, care a spus că MAI nu a acţionat corect în cazul violenţelor de la protestele din Piaţa Victoriei, asta deşi avea informaţii din partea SRI.

“Intrăm în discuţii care nu înseamnă nimic. Doamna ministru a spus că a primit SMS-uri, au fost confirmate de ambele părţi, dar acele SMS-uri nu conţineau nimic în plus faţă de ceea ce deţinea Ministerul.

Mai degrabă există o percepţie publică generată de declaraţia preşedintelui care a spus că MAI nu a luat măsuri deşi primise informaţii din partea SRI”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Comisiei susţine că s-a ajuns la concluzia că violenţele din data de 1 februarie au fost generate de galeriile echipelor de fotbal din Capitală.

“Majoritatea celor care au perturbat protestele au fost membri au unor galerii de fotbal. Am avut 86 de persoane ridicate şi un număr de persoane se află în arest preventiv, în timp ce alţii se află sub control judiciar”, a mai spus Ţuţuianu.