Curtea de Conturi pe urmele lui…. Moș Crăciun. Află în ce oraș inspectorii verifică prețul la ciocolata și banii dați artiștilor

236

Moș Crăciun a fost adus acasă la Caracal, însă povestea Sărbătorilor de iarnă nu i-a impresionat și pe inspectorii Camerei de Conturi Olt, care au descoperit că cei 275.000 de lei cheltuiți pentru organizare nu se justifică. Cum de altfel nici alte plăți efectuate de către administrația municipală.

Prejudiciu de 571.000 de lei a descoperit Curtea de Conturi în urma acțiunii de audit desfășurată la Primăria Caracal pentru anul 2015. Controlul a fost efectuat în perioada septembrie- noiembrie 2016 și a urmărit modul de stabilire, evidențiere și urmărire a încasării veniturilor bugetare, în cuantumul și la termenele stabilite de lege, precum și calitatea gestiunii economico-financiare.
În neregulă au fost identificate unele plăți efectuate în principal pentru organizarea evenimentului cultural ,,Sărbători de iarnă ca-n poveşti – Moș Crăciun la tine acasă”, dar și pentru „Festivalul de Teatru Caracal”, lucrările de întreținere spaţii verzi, servicii veterinare şi pază, proiectul „Extindere rețea de joasă tensiune şi iluminat public str. Tudor Vladimirescu şi Salcâmului, mun. Caracal, jud. Olt”, obiectivul de investiții „Lucrări de amenajare şi modernizare corp clădiri Centrul de Asistenţă Medico-Socială Caracal”, precum și efectuarea de plăți nelegale la ordonatorul terțiar de credite CN „Ioniță Asan”, reprezentând contravaloarea unor lucrări neexecutate la obiectivul de lucrări „,Renovare la grupul sanitar al fetelor, instalații electrice şi instalații sanitare”.
Abaterile constatate se află în stadiu de valorificare, urmând să fie dispuse măsuri și formulate recomandări de către camera de conturi.