Autocar cu 18 pasageri, implicat într-un accident la Osica de Sus

243

Autoritățile oltene au activat în această dimineață COD ROȘU de intervenție, după ce un autocar în care se aflau 18 pasageri s-a răsturnat pe Drumul Naţional 64, la ieşirea din comuna Osica de Sus spre comuna Brâncoveni.

Un bărbat și o femeie au ajuns de dimineață la Spitalul Județean Slatina, cu traumatisme cranio- cerebrale, după ce autocarul în care circulau de la Caracal spre Slatina s-a răsturnat. Destinația finală a pasagerilor era Spania.

Potrivit ISU Olt, cel mai probabil şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers după ce autocarul a derapat pe stratul de zăpadă, a lovit un  stâlp şi a ajuns pe câmp.  La fața locului au ajuns cinci autospeciale de intervenție, dintre care trei ambulanțe și două SMURD, la care s-a adăugat autospeciala de intervenție pentru victime multiple. Mai multe echipaje de poliție și jandarmerie au ajuns la locul accidentului. Inițial, autoritățile au activat COD ROȘU de intervenție.

Mai bine de două ore, pasagerii care nu au fost răniți au fost nevoiți să aștepte în ambulanțe preluarea de către un alt mijloc de transport al firmei pentru a ajunge la destinație.

Poliţiştii au deschis o anchetă, în acest caz, pentru a stabili cum s-au produs evenimentele. Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal, acesta fiind cercetat pentru vătămare din culpă.

Stire în curs de actualizare