Oltean, decorat la împlinirea a 100 de ani de viață. Vezi cine i-a trimis scrisoare de felicitare

276

La împlinirea unui secol de viață, un sergent în rezervă din Olt a fost aniversat de autorități și decorat cu medalia “CRUCEA COMEMORATIVĂ A CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL”.

Corăbianul Iulian Barbu a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 de ani. Aniversarea unui secol de viață a fost pentru bătrân una deosebită, primind vizita edililor, care l-au recompensat cu o sumă de bani, ci și a locotenent colonelului Nicolae Călin, din cadrul Centrului Militar Județean Olt, care i-a prezentat recunoștința țării pentru onorarea drapelului național al României în timpul celui de-al Doilea Rãzboi Mondial. Astfel, seniorului i-a fost înmânată o Diplomă aniversară și medalia “CRUCEA COMEMORATIVĂ A CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL”. O altă surpriză a constat în scrisoarea de felicitare și recunoștință pentru curajul și vitejia de care a dat dovadă pe câmpul de luptă, semnată de secretarul de stat Pentru Relația cu Parlamentul, Otilia Sava.

Sergentul în rezervă Iulian Barbu a fost încorporat în data de 1.03.1939 și a făcut parte din Regimentul 10 Sibiu. Din anul 1940 a ajuns la Statul Major General în București la Regimentul de Gardă.