Atenționări: Se umflă Oltul, revin ninsorile!

151

Meteorologii au emis atât o atenționare hidrologică de COD GALBEN ce vizează și Oltul, dar și o informare de precipitații- ploi, apoi ninsori- valabilă pentru toată țara.

Începând de astăzi, ora 12:00 și până mâine, ora 16:00, Oltul intră alături de alte cinci județe sub atenționare hidrologică de cod galben. Atenționarea vizează râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Oltului mijlociu şi inferior (judeţele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt). Fenomene vizate: creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție şi creşteri artificiale de niveluri cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu datorită influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă în toată ţara. Astfel, în intervalul 7 februarie, ora 02 – 9 februarie, ora 06, se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Pe parcursul zilei de astăzi va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Unele intensificări ale vântului vor fi la începutul intervalului şi în sudul Banatului, precum şi în Oltenia şi Muntenia.