Guvernul nu cedează… nici protestatarii

98

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că nu a luat în calcul demisia din funcţie, aşa cum au cerut protestatarii, subliniind că PSD a fost votat de milioane de oameni, şi a adăugat că întâlnirea cu colegii săi de partid din Comitetul Executiv, care l-au propus în funcţia de şef al Executivului, a fost importantă.

“Pentru mine a fost extrem de important să mă întâlnesc astăzi cu colegii mei, colegii din CEx, cei care m-au propus. A fost extrem de important pentru mine să văd ceea ce vor oamenii care m-au propus în această funcţie. Şi am mai spus lucrul acesta, am urmărit, urmăresc toate aceste manifestaţii. Sunt foarte mulţi oameni de bună-credinţă, sunt alţii, îmi pare rău, cum au fost grupurile violente de aseară, cu acţiuni cu care nu pot să fiu de acord”, a declarat Sorin Grindeanu, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, întrebat dacă s-a gândit să-şi dea demisia, aşa cum au cerut manifestanţii.

Jurnaliştii au repetat întrebarea referitoare la demisie, invocând faptul că sute de mii de oameni au cerut să părăsească poziţia de şef al Executivului, iar premierul în funcţie a răspuns: “Şi alte milioane bune au votat PSD”. La ieşirea din sala unde s-a ţinut conferinţa de presă, Grindeanu a infirmat, însă nu la microfon, faptul că s-a gândit la varianta demisiei, conform Agerpres. “Nu!”, a spus premierul.