Donație generoasă pentru zeci de familii din Olt. Vezi cine le dăruiește căldură

230

În aceste zile călduroase, zeci de familii de vârstnici olteni ale căror venituri le sunt insuficiente să acopere cheltuielile legate cu încălzirea vor primi în dar căldură. Darul este oferit de către o societate de pe platforma industrială a Slatinei, prin intermediul Crucii Roșii Olt.

100 de tone de lemne va dona Alro pentru bătrânii săraci. Câteva zeci de familii de olteni vor avea surpriza de a le fi adus acasă material lemnos cu care să treacă iarna. Ajutorul le este oferit prin intermediul Crucii Roșii Olt, în cadrul proiectului “Dăruim căldura!”.
„Când lipsurile materiale sunt completate de frigul din casă, traiul de zi cu zi al oamenilor sărmani devine un coșmar. Vârstnicii reprezintă o categorie socială foarte vulnerabilă din acest punct de vedere. Din acest motiv, Sc Alro SA, în partneriat cu Filiala de Cruce Roșie Olt, sprijină această categorie greu încercată de vremea geroasă a iernii prin donații în combustibil solid pentru încălzire în cantitate de aproximativ 100 de tone. Pentru fiecare familie de vârstnici trecuți de 60 de ani, aflați în evidențele Filialei de Cruce Roșie Olt, Alro va transporta la domiciliu o cantitate de aproximativ 2 tone material lemnos, astfel încât iarna să fie mai ușor de suportat de către familiile de bătrâni care se plâng că pensia este insuficientă pentru hrană, medicamente și cheltuielile de zi cu zi”, declară Simona Capisizu, director Crucea Roșie Olt.
Primele transporturi de lemne au ajuns deja la destinatari, care au primit darul cu lacrimi în ochi. Campania va continua și pe parcursul lunii februarie, de ajutor urmând să beneficieze circa 50 de familii de vâstnici.