Liceul Agricol ,,Carol I” se va desfiinţa. Află cine a luat această decizie şi de ce

637
Colegiul Naţional Agricol ,,Carol I" va dispărea din cauza rezultatelor proaste obţinute la bacalaureat, în ultimii ani

Ameninţările autorităţilor locale din Slatina la adresa unităţilor de învăţământ fără rezultate sau care nu îndeplinesc criteriile legate de populaţia şcolară încep să apară. Prima unitate de învăţământ din municipiu care nu se va mai regăsi în anul şcolar 2017-2018 în reţeaua unităţilor de învăţământ este Colegiul Naţional Agricol ,,Carol I”.

Colegiul Naţional Agricol ,,Carol I” va deveni, pentru început, subordonată administrativ Colegiului Economic ,,Petre S. Aurelian”. Din vară, prima unitate de învăţământ va fi absorbită de ultima.

Modificarea este prevăzută într-una dintre hotărârile aprobate astăzi de consilierii slătineni, care vizează reorganizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular cu personalitate juridică şi a structurilor subordonate.

Motivele care au determinat această decizie a autorităţilor slătinene vizează numărul mic de elevi şi rezultatele slabe înregistrate de de absolveni la sesiunile bacalaureatului, din ultimii ani.

Decizia autorităţilor nu este pe placul cadrelor didactice de la Colegiul Economic ,,Petre S.Aurelian”. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirile prin vocea liderului de sindicat din cadrul unităţii de învăţământ. Potrivit acestuia, cadrele didactice vor consulta un avocat pentru a vedea cum pot bloca decizia consilierilor.

Colegiul Naţional Agricol ,,Carol I” este a doua unitate de îvăţământ preuniversitar care dispare din reţeaua şcolară slătineană, după ce, în urmă cu doi ani, o astfel de hotărâre a condus la absorbirea Colegiului Tehnic ,,Ion Mincu” de către Colegiul Tehnic ,,Alexe Marin”.

Colegiul Naţional Agricol ,,Carol I” a fost înfiinţată pe 15 octombrie 1883, sub numele de ,,Şcoala practică de agricultură de la Strihareţ”, prin decret regal al regelui Carol I.