UPDATE: Fierbe ţara! Preşedintele pune gaz pe foc. Război politic în stradă

131

UPDATE 19,50/ Premierul Grindeanu s-a întâlnit cu o parte dintre miniştri chiar pe Aeroportul Otopeni. Jandarmeria a luat măsuri sporite de pază la Palatul Victoria. Liderii PSD din teritoriu îi cer lui Dragnea organizarea unui miting cu peste 500.000 oameni. România se află în faţa unui război politic în stradă.

Mii de bucureşteni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva celor două ordonanţe de urgenţă ce vizează graţierea şi modificarea Codului Penal. Dacă protestele sunt sau nu spontane, are mai puţină importanţă. Ineditul îl reprezintă prezenţa printre nemulţumiţi a şefului statului Klaus Iohannis.

Preşedintele a ajuns în mijlocul protestatarilor în jurul orei 18,30. După câteva minute în care a salutat mulţimea, preşedintele, fără a folosi o portavoce, s-a adresat mulţimii, li s-a adresat. El le-a spus că a venit ca simplu cetăţean (?!) pentru că este indignat ca şi miile de români şi că le înţelege nemulţumirea pentru că este ,,inadmisibil ca o gaşcă de politicieni cu probleme penale să dea o lege doar pentru ei. Să dea legi care să slăbească statul de drept”.

După ce a transmis mesajul prin care îi îndemna pe români să participe la protestatari, preşedintele s-a urcatt în autoturism şi a continua, alăturicu avariile pornite, drumul spre sediul Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a uitat că nu este un român oarecare şi este preşedinte şi noaptea în pat, nu este singurul care a uitat de mijloacele de a se exprima pe care constituţia şi legile i le pun la dispoziţie şi au ales să iasă în stradă. În mijlocul protestatarilor a fost anunţată şi prezenţa altor politicieni din opoziţie.

Protestatarii strigă lozinci împotriva guvernanţilor, a PSD.

Proteste sunt şi în alte mari oraşe din ţară precum Timişoara, Cluj, Constanţa, Craiova, Sibiu, etc. Numărul participanţilor  din celelalte localităţi este însă mult mai mic decât în Bucureşti. Aici numărul protestatarilor se îndreaptă spre sediul Guvernului.

Românii au ieşit în stradă şi în câteva capitale europene.