Sebastian Ghiţă, de negăsit

41

E întrebarea începutului de 2017. Unde se află patronul milionarul fugar Sebastian Ghiţă? Şeful RTV e dispărut fără urmă după alegerile din 11 decembrie, iar poliţia se declară neputincioasă. Nu reuşeşte să îl găsească cu niciun chip.

 

”Urmare a solicitării dumneavoastră adresată Inspectoratului General al Poliţiei Române, formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

 

Precizăm că, la data de 05 ianuarie a.c., persoana la care faceți referire a fost dată în urmărire națională ca urmare a emiterii unui mandat de arestare preventiv ce nu a putut fi pus în executare. De asemenea, aceeași persoană a fost dată în urmărire internațională, imediat ce instanța de judecată a emis mandatul european de arestare și cererea de dare în urmărire internațională. Menționăm că, așa cum am comunicat deja public, Poliția de Frontieră nu a transmis informații care să confirme ieșirea din țară a persoanei în cauză”, se arată în răspunsul IGPR transmis Antena 3.

 

Nicio instituţie din România nu ştie în acest moment unde se află patronul RTV, deşi îl poate urmări în fiecare zi pe toate posturile de televiziune. Sebastian Ghiţă apare în înregistrări, unele făcute înainte de anul nou, altele destul de recente, în care vorbeşte despre corupţie la nivel înalt. Ţintele sale: numărul doi din SRI, Florian Coldea şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.